Результат пошуку зображень за запитом "Яструб великий"

фото ілюстративне

На даний момент птаха доглядають працівники лісгоспу. Лісівники планують огляд пернатого у ветеринарній клініці.

Про знахідку адміністрація лісгоспу повідомила Товариство захисту птахів, Центр кільцювання птахів, а також направила звернення до зоомузею у Гельсінкі, пишуть Версії з посиланням на Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Яструб великий за розміром дещо більший від сірої ворони. Поширений у Європі, Азії та Північній Америці. Живиться переважно птахами, яких добуває сам. 80—90 % здобичі складають дрозди, дятли, сойки, сірі ворони, граки, голуби. Значно рідше ловить він тетеруків, орябків, молодих глухарів, качок, домашню птицю; зрідка також зайців та вивірок.В Україні трапляється на всій території. Заселяє переважно хвойні і листяні ліси. Віддає перевагу гніздуванню в лісі, який багатий старими і високими деревами, має середню освітленість і невеликі галявини або узлісся неподалік, для полювання.

Це один з найпоширеніших хижих птахів Європи.

У Німеччині встановлено, що пара яструбів великих на 30—50 квадратних кілометрів лісу буде не тільки нешкідливою, але й навіть корисною для підтримання здорового стану популяцій дичини. У Норвегії повністю знищили яструбів, щоб збільшити поголів’я білих куріпок. Вийшло ж навпаки — зникли яструби — катастрофічно почали вимирати куріпки. Вони помирали від хвороб, яким яструби не давали поширюватися, виловлюючи хворих птахів.

Як і інші види хижих птахів, яструб великий знаходиться під охороною, полювання на нього заборонене. В Європі має охоронний статус видів з найменшим ризиком.

За матеріалами прес-служби Кутського лісгоспу

Світлина від Державне підприємство "Кутське лісове господарство".

Світлина від Державне підприємство "Кутське лісове господарство".

Світлина від Державне підприємство "Кутське лісове господарство".